возрождение традиций повивального дела 
Святое семейство
 
Ода родам  
   
Главная
Новости
Повивальное искусство
История водных родов
Наши единомышленники
Автор сайта
 
 
 
   

Новости


16/10/2008 Акафист Божией Матери перед иконой Ея "В родах Помощница"

.

Молитва – это обращение к Богу непосредственно или через Святых Его, обращение, которое можно сравнивать лишь с обращением ребенка слабого в своих силах и разуме к родителю, даровавшему ему жизнь, дающему любовь, тепло и пропитание.

Молитвы могут быть различны по форме и содержанию:

1. Покаянные – осознание своих немощей и сокрушение по поводу своих согрешений в желании исправиться, вернуться под Божие благословение;

2. Просительные – просьба о помощи в преодолении своих душевных и телесных болезней и о поддержке в предстоящих испытаниях;

3. Благодарственные - мы благодарим Господа за проявленную нам милость, благодеяния, помощь;

4. Славословные - это самый совершенный и бескорыстный вид молитв - как сказал св. Феофан Затворник: «Славословие есть живое ощущение свойств Божиих с радостью и восхищением».

Акафист (греч. akathistos — [гимн, исполняемый] не сидя) – молитвенное песнопение, носящее хвалебный характер, славословие.

.

В разделе размещен

Акафист Божией Матери перед иконой Ея "В родах Помощница"

Вот несколько строк из него:

Радуйся, Помощнице в родах, чад Своих к Царю Славы приводящая.

Радуйся, от грехов нас отвращающая; Радуйся, трудную долю жен облегчающая. Радуйся, в родах жен христианских не оставляющая.

Радуйся, боли при родах благодатию Святаго Духа ослабляющая; Радуйся, любовь Твою всегда нам источающая. Радуйся, в скорбех для многих жен прозрение; Радуйся, дарующая любящим Сына Твоего молитвенное попечение. Радуйся, сердца наша радостию родов умягчающая; Радуйся, в святость и чистоту детства нас возвращающая.

Радуйся, наша семьи от уныния избавляющая; Радуйся, благодатным Твоим покровом младенцев осеняющая. Радуйся, чад наших в святости охраняющая; Радуйся, венчанные семьи пред Богом с любовию хранящая. Радуйся, от блуда смертнаго всех верных предостерегающая.

Радуйся, благодатной надеждой сердца жен в родах наполняющая; Радуйся, к духовному рождению в таинстве Крещения неустанно призывающая.

Радуйся, от внезапной смерти нас избавляющая; Радуйся, мрачных духов святостию Твоею отгоняющая.

Радуйся, Подательнице спасительнаго в родах вспоможения. Радуйся, правды святой Попечительнице; Радуйся, от крещенных младенцев радостный взор Твой не отвращающая.

Радуйся, родительским покаянием от чад болезни отвращающая; Радуйся, покаянием мир духовный в семьях верных Утверждающая. Радуйся, покаянием бесовские разлады в семьях угашающая; Радуйся, покаянием церковным со Христом нас вновь соединяющая.

Радуйся, вопиющих к Тебе скорое Услышание; Радуйся, чадородие Благословляющая.

Радуйся, православных матерей Славо и Попечение; Радуйся, сохраняющих целомудрие верное Ограждение. Радуйся, радости наша умножающая; Радуйся, младенцев и матерей сугубою любовию Твоей защищающая.

Радуйся, духовно всех невидимо окормяющая; Радуйся, Твоею любовию в бедах нас покрывающая. Радуйся, от умерщвления неродившихся младенцев всех отвращающая.

Радуйся, Помощнице в родах, чад Своих к Царю Славы приводящая.

О Всепетая Мати, Помощнице в родах, рождшая всех святых святейшее Слово, Надеждо духовнаго нашего пробуждения и во всем благаго поспешения, в родах телесных, Благодатная, женам православным утешение, Царствия Небеснаго наследники всех сотвори, верно вопиющих Богу: Аллилуиа, Аллилуиа, Аллилуиа.

 
       
2006-2007, Повитуха.ру.
Использование материалов без разрешения авторов сайта запрещено.
Сайт разработан и поддерживается Abacus Ltd